Aqua fitness nu inseamna doar transferul exercitiilor obisnuite in apa, ci si folosirea rezistentei apei in antrenamentul fizic. Exercitiile se desfasoara in, cu si impotriva apei, iar daca sunt efectuate corect, pot ajuta la prevenirea bolilor, la reabilitare si pot fi o modalitate fantastica de a va mentine in forma. De asemenea, aqua fitness sustine sistemul cardiovascular si imbunatateste metabolismul.

Cu o densitate mai mare decat a aerului, apa sustine greutatea corporala si protejeaza articulatiile. De aceea, aqua fitness este o forma potrivita de antrenament si pentru persoanele supraponderale. In acelasi timp, rezistenta apei creste forta musculara si anduranta, exercitiile necesitand in apa pana la de douasprezece ori mai multa forta decat pe uscat.

Gimnastica in apa necesita o rezistenta fizica buna pentru a putea actiona impotriva presiunii apei, ceea ce are un efect pozitiv asupra vaselor de sange si asupra inimii. De asemenea, aceasta imbunatateste eficienta organelor, importante pentru respiratie, si poate reduce ritmul cardiac cu intre cinci si zece batai pe minut.

Exercitiile fizice in piscina pot fi, de asemenea, mai eficiente decat alte antrenamente de anduranta, deoarece organismul arde calorii incercand constant sa mentina temperatura corpului la un anumit nivel.

Nu exista multe situatii in care exercitiul in domeniul acvatic sa fie nerecomandat. Cu toate acestea, daca ati avut recent un atac de cord, hernie de disc, o boala neurologica sau orice alta afectiune medicala, este esential sa obtineti sfaturi de la medicul dumneavoastra inainte de a face efort. De asemenea, este important sa informati instructorul despre orice leziuni sau boli, astfel incat exercitiile sa poata fi ajustate in functie de nevoile individuale.

Intramed Romania importa si comercializeaza aparate subacvatice marca HYDRORIDER, printre care bicicletele AQUABIKE EASY LINE si AQUABIKE PROFESSIONAL, sau benzile de alergare AQUATREADMILL EASY LINE si AQUATREADMILL PROFESSIONAL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • four − one =