Aquabiking este un sport acvatic dezvoltat de un fizioterapeut italian pentru a ajuta sportivii care sufereau de probleme ale genunchilor. Denumit si “aqua spinning”, “aquacycling” sau “ciclism in apa”, acesta devine foarte popular atat in Europa, cat si in Statele Unite.

Foarte apreciata, aceasta noua disciplina este adoptata de cluburi de fitness, hoteluri cu spa-uri, cabinete de fizioterapie sau in thalassoterapie (terapie in mediu marin).

Folosit initial pentru refacerea sportivilor profesionisti dupa un accident, aquabiking-ul a devenit, in prezent, alegerea numarul unu pentru persoanele supraponderale, deoarece corpul lor se simte mai usor in apa. In acest fel, practicarea exercitiilor este de durata mai lunga, fiind mai facila. Chiar si femeile insarcinate pot practica acest sport, intr-un ritm mai lent.

De ce este eficient?

Efortul in apa este de 12 ori mai eficient decat in aer. Astfel, centrifugarea subacvatica poate consuma pana la 700 de calorii timp de 45 de minute de exercitii fizice. Deci, 35 de minute de ciclism acvatic, de trei ori pe saptamana, ar putea fi suficiente pentru a obtine forma fizica dorita. In plus, rezistenta la pedalare este reglabila.

Beneficiile aquabiking-ului

Distruge celulita si dreneaza limfa

Principalul avantaj al aquabiking-ului este capacitatea sa de a reduce cantitatea de grasime stocata in corp. Ciclismul subacvatic creeaza o frecare naturala intre piele si apa. Aceasta are ca rezultat o actiune de masaj care ajuta la reglarea si drenarea sistemului limfatic.

Trateaza durerile articulare, creste tonusul muscular

Persoanele diagnosticate cu osteoporoza ar trebui sa dea o sansa acestei metode de tratament. Aquabiking-ul reabiliteaza si calmeaza durerile articulare in doar cateva saptamani de la prima sedinta. Sub apa este redusa mult greutatea, in consecinta si solicitarea asupra articulatiilor. De asemenea, flotabilitatea apei contribuie la prevenirea caderilor si a ranirilor.

Aquabiking ofera utilizatorilor sansa de a-si creste forta musculara, de a-si imbunatati sanatatea cardiovasculara si de a-si intari oasele. Este un antrenament de recuperare excelent si ofera articulatiilor o gama mai larga de miscari decat exercitiile terestre.

Antrenament relaxant si revigorant

Metodele traditionale de antrenament va solicita muschii pana la epuizare, in schimb, in cazul aquabike, apa are efect calmant asupra corpului si previne traumatismele. De aceea, exercitiile in apa sunt utile pentru a-ti lucra corpul in modul cel mai putin daunator posibil.

Temperatura este un alt plus al antrenamentului in apa. Apa ajuta la reglarea temperaturii corpului si la prevenirea supraincalzirii acestuia. Aquabiking-ul este un sport sigur si apreciat, care imbunatateste calitatea somnului, reduce stresul si relaxeaza muschii. Fluxul sanguin si capacitatea de respiratie sunt imbunatatite, iar corpul arde calorii ramanand revigorat.

Intramed Romania importa si comercializeaza aparate subacvatice marca HYDRORIDER, printre care bicicletele AQUABIKE EASY LINE si AQUABIKE PROFESSIONAL, sau benzile de alergare AQUATREADMILL EASY LINE si AQUATREADMILL PROFESSIONAL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • three × five =