Baia galvanica cu 4 celule este un mijloc indispensabil pentru tratamentul artritei, aterosclerozei, al nevralgiei, pe baza efectelor simultane ale apei incalzite si curentului electric continuu asupra bratelor si picioarelor.

Aceasta metoda de tratament este utilizata activ in lupta impotriva diferitelor boli ale sistemului circulator, ale sistemului musculo-scheletic, ale sistemului nervos sau impotriva diabetului. Procedura ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei, accelereaza procesele metabolice din tesuturi, amelioreaza durerea, inflamatia si crampele.

Baia galvanica cu 4 celule este formata din 4 cuve realizate din material neconductor, dintre care doua sunt utilizate pentru maini, iar celelalte doua pentru picioare. Aceste celule sunt umplute cu apa, unde se pot adauga, daca este necesar, unele medicamente, infuzii sau decocturi de plante medicinale, efectul substantelor active crescand la trecerea curentului electric.

Electrozii sunt fixati pe peretii celulelor, fiind furnizat un curent electric continuu constant, ale carui intensitate si frecventa sunt alese strict individual. In timpul procedurii, persoana sta pe un scaun special, scufundandu-si bratele si picioarele in baia cu apa.

O usoara furnicatura, „piele de gaina” si relaxare – acestea sunt senzatiile resimtite de catre pacient in timpul procedurii. Siguranta este garantata, neexistand niciun motiv de teama. O procedura dureaza pana la 30 de minute, in functie de indicatii, iar tratamentul este de 6 sau mai multe proceduri.

Procedura este foarte populara si este de obicei prescrisa pentru urmatoarele boli:

  • diferite tipuri de artrita, artroza deformanta;
  • nevralgie, nevrita, neuropatie, sciatica;
  • pinten calcaneu, vanatai, leziuni ligamentare, atrofie musculara, mobilitate articulara restransa;
  • reabilitare dupa leziuni si fracturi;
  • ateroscleroza vasculara, hipertensiune;
  • tulburari vasculare, tulburari de somn, neurastenie, migrena;
  • diabet.

(Articol tradus de pe sanatorii.by)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • 4 + 19 =