Electroliza percutanată este o tehnica minim invaziva, care consta in introducerea unui ac subtire si ghidarea acestuia catre zona care trebuie tratata, utilizand ultrasunetele. Acul administreaza un curent continuu pentru a declansa o reactie electrochimica non-termica. In prezent, tehnica este folosita in principal pentru tratarea tendinopatiilor si a punctelor trigger active. Efectul dorit este de a activa mecanismele naturale de recuperare.

De exemplu, in cazul dificil al epicondilitei laterale (cotul tenismenului), folosirea electrolizei percutanate cu Gymna Acure pentru a trata punctele trigger din extensorii afectati are rezultate remarcabil mai bune decat tehnica dry needling. Timpul total de recuperare este scurtat, ceea ce inseamna mai putine sedinte terapeutice.  

Aparatul Gymna Acure ofera profesionistilor o tehnica de aplicare moderna pentru tratarea leziunilor tesuturilor moi – terapia prin electroliza galvanica ghidata cu ultrasunete (USGET) la un nivel de intensitate de ordinul µA. Tehnica arata rezultate bune in cazul afectiunilor cronice ale tendoanelor si poate fi folosita pentru leziuni, cum ar fi leziunile musculare de lunga durata, tratamentul sindromului de durere miofasciala si al punctelor trigger.

Cercetari recente arata ca electroliza percutanata, combinata cu un program de exercitii excentric, este si mai eficienta in imbunatatirea tolerantei la durere, pe termen scurt si mediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • two × 3 =