Frigul a fost folosit in lumea medicala de secole. Calmarea durerii, efectele antiinflamatorii si scaderea umflaturilor, precum si relaxarea musculara, sunt rezultate demonstrate stiintific, obtinute cu ajutorul crioterapiei.

Pentru rezultate maxime, temperatura pielii va fi scazuta la 12°C intr-un timp scurt, pana la un minut. Folosind aparatul CRYOFLOW ICE-CT de la Gymna, aceasta temperatura se poate obtine dupa 48 de secunde, un timp considerabil mai scurt decat in cazul utilizarii cuburilor sau pungilor cu gheata, unde media este de 6 minute.

In plus, senzorul cu infrarosu al CRYOFLOW ICE-CT masoara in permanenta temperatura pielii, ceea ce inseamna ajustarea automata a fluxului de aer, pentru a atinge si mentine constanta temperatura dorita.

Beneficiile crioterapiei:

Efect analgezic – Cand temperatura pielii ajunge sub 15°C, racirea are ca efect incetinirea conductiei impulsurilor nervoase;

Efect anti-inflamator – O aplicare rapida a aerului rece descreste productia de neurotransmitatori care sunt responsabili de inflamare. Aceasta face posibila scaderea cantitatii de substanta care provoaca durere cu 70 – 80%, rezultand o reactie mai lenta a inflamatiei.

Efect neurologic – In urma obtinetii anesteziei locale prin racire, va fi redusa spasmicitatea musculara.

Informatii interesante despre beneficiile crioterapiei veti afla citind mai multe despre Aparatul pentru crioterapie  CRYOFLOW  ICE-CT – Gymna Uniphy Belgia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • five × one =