Drenajul limfatic este un tip de masaj terapeutic, cu efect benefic asupra starii generale de sanatate. Masajul se face printr-o presiune foarte usoara si curse lungi, blande, ritmice pentru a creste fluxul limfatic si pentru a reduce toxinele din organism.

Sistemul limfatic face parte din sistemul imunitar al corpului si ajuta la combaterea infectiilor. Limfa este un fluid limpede, usor galbui, care transporta substante nutritive si oxigen in celule, colectand toxinele si eliminandu-le prin ganglionii limfatici. Spre deosebire de sange, care este pompat in jurul inimii, sistemul limfatic nu are “pompa”. Limfa este propulsata de presiunea din vasele de sange si de miscarea muschilor.

La ce foloseste drenajul limfatic?

Limfa este esentiala pentru functionarea corecta a sistemului imunitar. Drenajul imbunatateste fluxul limfei si, ca urmare:

  • reduce sansele de a suferi de pe urma virusilor si racelilor minore
  • ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si accelereaza vindecarea si recuperarea
  • ajuta la reducerea retentiei de apa; deoarece sistemul limfatic nu are “pompa”, daca stati mult timp in picioare fara sa va miscati, limfa nu poate curge usor si de aceea este posibil, de exemplu, sa va simtiti picioarele sau degetele umflate
  • stimuleaza scaderea in greutate, deoarece imbunatatirea sistemului limfatic imbunatateste rata metabolica, ceea ce va ajuta sa ardeti mai eficient calorii

Drenarea limfatica este, de asemenea, utilizata in tratamentul limfedemului.

Masajul de drenaj limfatic va poate imbunatati textura pielii prin:

  • reducerea umflaturilor, pungilor de sub ochi si a petelor
  • curatarea porilor
  • accelerarea vindecarii tesutului cu cicatrici; estomparea vergeturilor
  • reducerea celulitei; masajul creste fluxul sanguin si circulatia in zonele afectate, ceea ce ajuta organismul sa descompuna toxinele care provoaca denivelarea pielii (sursa: goodspaguide.co.uk)

Masajul limfatic poate fi realizat atat manual, cat si cu ajutorul aparatelor, care sunt mult mai eficiente. Acestea pot drena simultan mai multe zone, numarul necesar de sedinte fiind considerabil mai mic decat in varianta manuala. Pe site-ul nostru gasiti informatii detaliate despre aparatele pentru drenaj limfatic pe care le comercializam: Vasoflow Gradient 3, Comprimed 6, Lympha-Mat Gradient 12.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • 18 − nine =