Utilizarea caldurii in tratamentele fizice este o metoda foarte veche folosita pentru calmare si relaxare, dar si pentru stimularea metabolismului si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Cuvantul “fango” provine din italiana si inseamna “noroi vindecator”. Exista două tipuri de fango, organic si anorganic.

Fango organic este format din apa termala de izvor, argila sau namol, alge și microorganisme si trebuie sa se matureze intr-un bazin timp de aproximativ trei pana la sase luni.

Fango organic poate fi reutilizat in procesul de maturare.

Fango anorganic este compus din roca vulcanica macinata si amestecata cu apa termala de izvor pentru a crea un namol. Aceasta metoda, care nu este reciclabila, este cea mai intalnita.

Inainte de tratament, fango-ul este amestecat cu apa pentru a crea o pasta si incalzit in cuptoare speciale pentru incalzirea si malaxarea namolului, la patruzeci sau cincizeci de grade Celsius. Pasta este apoi raspandita pe zona dureroasa si infasurata strans in prosoape, folie aderenta si paturi, pentru a permite incalzirea zonei.

Namolul pastreaza caldura mult timp; corpul incepe sa transpire, sangele circula bine si corpul absoarbe mineralele din fango. De asemenea, exista posibilitatea sa se adauge alge, care stimuleaza vindecarea organismului, oferind o relaxare suplimentara.

Dupa un tratament cu fango, este recomandat masajul deoarece muschii sunt bine destinsi, iar efectul de regenerare este sporit.

Pachetele fango pot fi utilizate pentru o serie de afectiuni, de la disconfort general, la leziuni sportive specifice. Acestea includ afectiuni ale spatelui, gatului si umerilor, inflamatii cronice ale articulatiilor sau reumatism. Pachetele fango pot, de asemenea, ameliora durerile periodice, neurodermatita, psoriazisul sau eczemele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • fifteen − 15 =