Gymna face inca un pas in optimizarea tratamentelor cu unde de soc, aducand pe piata dispozitive dotate cu o piesa de mana noua, mai ergonomica si cu o gama mai larga de aplicatii. Seria noutatilor continua cu un software actualizat, ce ofera o experienta intuitiva si o utilizare mai usoara, dar si cu sistemul unic GTS, prin care setarea parametrilor de tratament se face automat, in functie de starea pacientului si de nivelul durerii. Aceste noutati se regasesc pe ambele dispozitive Gymna ShockMaster 300 si Gymna ShockMaster 500.

Piesa de mana reproiectata

Cu un cilindru mai scurt cu 2 cm, piesa de mana reproiectata de Gymna este noul standard imbunatatit al dispozitivelor ShockMaster. Combinatia dintre acest cilindru mai scurt si setarile soft-ului duce la o gama extinsa de presiune, in sensul valorilor inferioare. Astfel, nivelul de presiune la nivelul tesutului este redus de la 1 bar la 0,3 bar, in timp ce valorile maxime sunt neschimbate. Aceste valori scazute de presiune sunt importante pentru tratamentul copiilor, persoanelor hipersensibile, varstnicilor si al patologiilor foarte specifice.

Designul si noile materiale ale piesei de mana au ca rezultat un instrument usor, echilibrat si ergonomic, prevazut cu insertii de cauciuc moale, pentru un confort sporit in timpul utilizarii. Aplicatoarele folosite in prezent raman aceleasi, Gymna oferind in plus, optional, noile seturi de aplicatoare pentru terapia coloanei vertebrale si a fasciei.

Noile seturi de aplicatoare

Aplicatoarele spinale si cele pentru tratamentul fasciei sunt compatibile, testate si aprobate numai pentru noua piesa de mana, mai scurta. Aceste seturi constau din 4 aplicatoare pentru fascia, respectiv 3 aplicatoare spinale, si un adaptor pentru conectarea cu piesa de mana. Ca si V-Actor, aceste noi modele de aplicatoare sunt destinate terapiei prin vibratii, diferita fata de terapia cu unde de soc, dar cu valoare adaugata intr-un plan complet de tratament.

O noua interfata

Noua versiune a software-ului ofera un sistem de navigare usor de utilizat. Atat ShockMaster 300, cat si ShockMaster 500 sunt reproiectate in conformitate cu noua interfata a seriei Gymna 400. Lista completa a aplicatiilor (biblioteca) ramane aceeasi, dar submeniurile s-au modificat. Submeniurile sunt axate acum pe zonele de tratament: tesuturi afectate (tendoane, muschi, oase, tesut conjunctiv), respectiv tulburari neurologice.

Sistem unic de terapie ghidata de pacient

Noul sistem de terapie ghidata de pacient face parte din asa-numitul sistem GTS, disponibil atat pe ShockMaster 500, cat si pe ShockMaster 300. Software-ul ofera posibilitatea unica de a adapta setarile, tinand cont de experienta dureroasa a pacientului. Toate setarile pre-programate sunt in continuare bazate pe combinatia dintre studiile stiintifice si expertiza fizioterapeutilor Gymna. Noutatea consta in faptul ca aceste setari se adapteaza automat, in functie de starea pacientului si de nivelul durerii.

Noi patologii

Cunostintele stiintifice actuale si gama de energie extinsa au permis implementarea unor noi patologii: tendinopatia bicepsului, tesutul cicatrician, disfunctia erectila, spasticitatea la copii si “degetul declansator”.

Compatibilitate

Atat piesa de mana, cat si software-ul sunt compatibile cu dispozitivele Gymna ShockMaster 500 & 300 comercializate pana in prezent.  Actualizarea software-ului este obligatorie atunci cand conectati piesa de mana scurta la un dispozitiv mai vechi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • 10 − four =