Interviu cu Daniel Ehlers, CEO si cofondator al UVentions GmbH

Germenii precum bacteriile, virusurile sau ciupercile patogene se pot raspandi de la o persoana la alta prin contact direct cum ar fi strangerea de mana sau atingerea obiectelor. Oamenii ating manerele usilor, apasa butoanele lifturilor in locuri publice si se deplaseaza constant in si in afara incintelor. Dezinfectarea manuala la nivel inalt regulat este practic imposibila. UVentions GmbH a gasit o solutie inteligenta pentru aceasta problema.

In acest interviu acordat MEDICA.de, Daniel Ehlers explica modul in care noul sistem de dezinfectare completeaza masurile conventionale de control al infectiilor, reprezentand si o masura de protectie impotriva noului coronavirus.

Ce te-a determinat sa lansezi UVentions?

Daniel Ehlers: Avem o viziune aici la UVentions. Vrem sa imbunatatim igiena in locuri publice. Cu totii suntem familiarizati cu aceasta situatie: inainte de a apasa butonul elevatorului ne tragem repede maneca peste mana pentru a nu atinge niciun buton sau maner cu mainile goale. Sau poate deschiderea usilor cu cotul este o idee si mai buna??

Am acceptat aceasta provocare si am creat un concept pentru imbunatatirea drastica a igienei in spatiile publice, toalete, zonele de asteptare si, in general, in orice spatiu in care oamenii sunt prea apropiati fizic.

Suntem Daniel Ehlers si Axel Großklaus, fondatori, minti creative si manageri ai UVentions GmbH. Dupa ce am colaborat cu succes la un proiect care vizeaza digitalizarea functionarii ascensoarelor, am decis sa facem fata acestei provocari impreuna, ca echipa.

Motto-ul UVentions este „Reganditi dezinfectarea” – puteti explica pe scurt?

Ehlers: Procesele de dezinfectare conventionale tind sa fie destul de statice si nu reflecta utilizarea reala. Abordarea noastra este total diferita de dezinfectarea periodica prin stergere. Sistemele noastre sunt senzori autonomi. Procesul de dezinfectare este initiat automat la prima oportunitate posibila, iar sistemul de igiena este integrat.

Cum functioneaza, mai exact, sistemul de dezinfectare UVentions?

Ehlers: Sistemul UVentions dezinfecteaza suprafetele si igienizeaza aerul imediat dupa folosirea unei camere sau dupa ce oamenii au intrat in contact cu o suprafata. Acest lucru se produce in timp real si in orele normale de activitate si este posibil datorita senzorilor. Acesti senzori detecteaza daca oamenii sunt prezenti intr-un aumit spatiu si daca spatiul a fost folosit. De indata ce oamenii parasesc camera, senzorii 3D detecteaza absenta persoanelor in zona respectiva si initiaza automat procesul de dezinfectare. Sistemul nostru foloseste lumina ultravioleta (UV-C) cu lungime de unda scurta pentru a ucide bacteriile, ciupercile si virusii, distrugand ADN-ul lor. Aceasta inactiveaza virusurile si ucide bacteriile si ciupercile patogene. Distrugerea prompta a agentilor infectiosi asigura un nivel minim de contaminare microbiana.

De ce este sistemul vostru de dezinfectare o alegere excelenta pentru igienizare, in special intr-o perioada de pandemie precum actuala criza de coronavirus?

Ehlers: intr-o perioada de pandemie, igiena joaca un rol critic. Prin dezinfectare in timp real, sistemul nostru imbunatateste igiena pe suprafete si in aer, completand dezinfectarea periodica prin stergere. Acesta rupe lantul de infectare si perturba transmiterea agentilor patogeni care are loc in mod normal.

Unde poate fi folosit sistemul vostru de dezinfectare?

Ehlers: Dupa cum am mentionat anterior, solutiile noastre pot fi aplicate si in afara spitalelor. Analizam conceptele referitoare la ascensoare, toalete publice, vestiare, centre pentru seniori, aeroporturi, nave de croaziera, vehicule medicale si servicii de car-sharing. Avem in vedere, de asemenea, toate celelalte spatii publice, pe langa instalatiile din mjloacele de transport in comun.

Senzorii pot fi instalati in incaperi. Acestia detecteaza daca exista oameni in camera și daca aceasta a fost folosita.

Cat de mare este riscul de ranire a ochilor si mainilor de catre sistem atunci cand oamenii sunt in camera?

Ehlers: Nu exista niciun risc. Sistemele noastre functioneaza 100% in siguranta, datorita diversilor senzori si unui hardware puternic. Metoda utilizeaza senzori optici pentru o imagine tridimensionala a incaperii. Aceasta creeaza placi de imprastiere care permit sistemului sa recunoasca in mod fiabil oamenii sau animalele chiar si atunci cand nu se misca. O agentie independenta va furniza in curand dovada acestui concept.

Anul trecut ati fost pentru prima data ca expozanti la MEDICA. Cum ti-a placut experienta?

Ehlers: Am fost coplesiti de feedback-ul pozitiv de la MEDICA. Aveam frecvent patru persoane pe loc si toti purtam o conversatie cu partile interesate in acelasi timp. MEDICA ne-a oferit multe idei noi si a deschis usile catre contacte interesante. Vom participa din nou cu bucurie.

Cum s-a schimbat dezvoltarea conceptului vostru de atunci?

Ehlers: Multe s-au intamplat intr-un timp atat de scurt. Am facut un progres deosebit si acum avem hardware si software pentru a masura eficacitatea. In continuare, vom incorpora rezultatele testelor in dezvoltarea produsului nostru. Lucram cu sarguinta pentru a finaliza produsul.

Ce alte inovatii pregateste UVentions in viitorul apropiat?

Ehlers: UVentions va continua sa lucreze la solutii de igiena inteligente. Inafara de panoul pentru ascensoare si spatii, am prezentat deja primele proiecte pentru solutiile viitoare la targul MEDICA. In continuare, dezvoltam manere si balustrade auto usor de igienizat. Acestea sunt doar doua dintre solutiile pe care le avem in vedere.

PRODUSELE NOASTRE: Lampi si cabine pentru terapie UV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • four × three =