Declansarea proceselor biologice generatoare de tesut nou

Electroliza galvanica ghidata cu ultrasunete (USGET) este o tehnica utilizata cel mai frecvent pe tesutul afectat cronic. Un curent galvanic transmis printr-un ac de acupunctura produce o reactie inflamatorie in tesut. Reactia inflamatorie va declansa o serie de procese biologice in organism. Acestea vor incepe generarea de noi fibre de colagen imatur. Fibrele devin mature cu ajutorul unui stimul excentric.

Tehnica ofera rezultate bune in cazul afectiunilor cronice ale tendoanelor si poate fi folosita pentru leziuni, cum ar fi leziunile musculare de lunga durata si in tratamentul sindromului de durere miofasciala si al punctelor trigger (declansatoare).

Aplicarea USGET trebuie efectuata doar de catre profesionisti instruiti si sub ghidarea cu ultrasunete, adica avand acces permanent la un ecograf.

Parte dintr-un plan mai mare

Terapii combinate pentru obtinerea rezultatelor dorite

Tratamentul cu electroliza declanseaza procesul inflamator.  Se recomanda combinarea electrolizei cu alte tratamente. Exercitiile excentrice, inertiale functioneaza foarte bine pentru aceste leziuni si sunt un mod foarte util de stimulare a tesutului.

Combinand faza biologica, ce reprezinta stimularea electrolizei, cu faza mecanica, se va realiza mecanotransductia tesuturilor  prin exercitiu.

Tratamentul cu electroliza produce pacientului o durere care dureaza in mod normal intre 48 si 72 de ore. Această durere este usoara si poate fi ameliorata prin administrarea de paracetamol. Cu toate acestea, este recomandabil ca, dupa tratamentul cu electroliza, sa se aplice terapia TECAR pentru a scadea acea perceptie a durerii, stimuland in acelasi timp tesutul.

„Atunci cand aplicam tratamente prin electroliza, nu incercam sa eliminam pur si simplu inflamatia din tesut, desi acesta este efectul pe care multe terapii doresc sa il obtina. Ceea ce ne dorim este sa obtinem o schimbare biologica a tesutului tratat si ca acesta sa devina si prin exercitii fizice sanatos si matur in timp.

Prin urmare, in timp ce tratamentul va restrictiona pacientul solicitandu-i-se acestuia sa viziteze clinica noastra timp de doua luni si jumatate pana la trei luni, el trebuie sa continue planul de exercitii mai departe, fie acasa, fie la sala, deoarece tesutului ii va lua mult mai mult timp pentru a se  maturiza.

De asemenea, intotdeauna recomandam  ca pacientul sa poata vedea tendinopatia la ecografie. In acest fel, intelege ce tip de afectiune are si poate vedea schimbarile pe care le produc electroliza si exercitiile in cazul sau.”

Patologii

Exista pacienti care sufera de luni  sau chiar ani de zile de afectiuni la care alte forme de fizio sau kinetoterapie nu au produs rezultatele necesare. Terapia cu electroliza minim invaziva, in combinatie cu exercitii excentrice, le poate oferi acestora vindecarea, fara interventie chirurgicala.

Gymna Acure 250

The quality solution for electrolysis

Gymna Acure 250 a fost dezvoltat cu scopul de a obtine un aparat usor de utilizat si de o calitate ridicata. Ecranul tactil intuitiv face lucrul cu Acure 250 usor si fara complicatii. Dupa ce ai ales setarile dorite si le-ai confirmat pe dispozitiv, acul poate fi introdus in piesa de mana inteligenta Gymna Acure. Piesa de mana, cu design ergonomic, este usor de utilizat si are caracteristici ingenioase, cum ar fi un afisaj cu inel LED care indica faptul ca este gata de operare. Nu este nevoie sa te uiti la dispozitiv sau sa folosesti pedala de picior, deoarece butonul de pornire/ oprire si butoanele de crestere/ scădere a intensitatii de pe piesa de mana iti ofera un control complet in timpul tratamentului.

2 Responses to Terapia cu electroliza galvanica ghidata cu ultrasunete (USGET) – Gymna Acure 250
  1. Inflamația poate fi provocata si altfel, prin manevre specifice de masaj, caz in care se inlatura supersoecializarea medicala… Inflamatia in sine face tot deci ghidarea cu ultrasunete, chiar n-o inteleg: sunetul ghideaza curentii galvanici? 🙄

    • Terapia cu acest aparat se realizeaza avand acces permanent la un ecograf. La aceasta se refera ghidajul cu ultrasunete.


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • 19 + three =