Terapia cu lumina infrarosie (termoterapia) este una dintre terapiile inovatoare cu beneficii imense pentru sanatate, de la ameliorarea durerilor acute sau cronice, pana la reducerea inflamatiilor.

Lumina infrarosie este caldura pe care o simtim atunci cand ne expunem la soare, pielea noastra radiind ea insasi in mod natural caldura in infrarosu in fiecare zi.

Lumina infrarosie patrunde in straturile interioare ale pielii la aproximativ 2 pana la 7 centimetri adancime si, prin urmare, ajunge la muschi, nervi si chiar la oase. Studiile arata ca frecventa luminii in infrarosu, cu lungimi de unda de la 700 la 1.000 nanometri, este cea mai potrivita pentru vindecarea afectiunilor inflamatorii.

Folosita in scop terapeutic, aceasta ajuta celulele sa se regenereze sau sa se repare singure. Ea imbunatateste circulatia sangelui bogat in oxigen in organism, promovand vindecarea mai rapida a tesuturilor profunde si ameliorarea durerii.

In lista afectiunilor tratate cu lampile terapeutice cu infrarosii se afla durerile de spate, durerile si inflamatiile articulare, bursita, traumele contondente, durerile musculare, sindromul de tunel carpian, durerile de gat, durerile de spate, neuropatia diabetica, artrita reumatoida, durerile articulare temporomandibulare (ATM), tendinitele, ranile, sciatica, inciziile chirurgicale si leziunile sportive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • 17 + ten =