Gymna Uniphy, producatorul belgian cu peste 50 de ani de experienta in proiectarea si fabricarea canapelelor pentru tratamente fizioterapeutice, si-a marit familia cu un nou membru.

Gymna.GO Bobath a fost prezentata la Gymna Get Together, in imprejurimile frumoase ale gradinii zoologice din Anvers. Noua canapea de tratament gymna.GO Bobath este cea mai stabila masa Bobath de pana acum si a fost proiectata avand in vedere stabilitatea si siguranta. Masa are o suprafata mare si este perfecta pentru utilizarea in reabilitarea atat a adultilor, cat si a copiilor cu afectiuni neurologice.

Pana la jumatatea secolului trecut, leziunile cerebrale erau abordate in principal ortopedic. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, Dr. Karl Bobath (pediatru) si sotia sa Berta Bobath (fizioterapeut) au revolutionat tratamentul copiilor si adultilor cu astfel de afectiuni. Fascinatia ei pentru miscare si cunostintele lui medicale au dat nastere metodei NDT-Bobath. Pana in prezent, aceasta metoda ramane cea mai utilizata la nivel mondial pentru tratamentul pacientilor cu afectiuni neurologice.

Siguranta si confort

Cel mai important instrument utilizat pentru aceasta terapie este, fara indoiala, masa de tratament Bobath. Dimensiunile mesei Bobath sunt aproape duble fata de cele ale unei mese obisnuite de tratament, oferind o zona de lucru spatioasa.

Terapeutul poate sta oriunde in jurul pacientului pentru a executa tehnicile specifice tratamentului intr-o pozitie care ii protejeaza spatele. De asemenea, canapeaua de tratament gymna.GO Bobath garanteaza desfasurarea terapiei in conditii sigure pentru pacient. O masa de tratament obisnuita s-ar putea rasturna daca, de exemplu, unui pacient culcat pe spate i-ar cadea o mana de pe aceasta. Nu insa si o masa Bobath, care este suficient de spatioasa pentru a oferi siguranta.

Canapeaua gymna.GO Bobath este utila si pentru exercitiile cu bebelusi si copii; acestea pot fi efectuate direct pe masa, in loc sa fie executate pe podea pe un covoras. Astfel, terapeutul nu mai este nevoit sa stea in genunchi pe durata terapiei.

Gama de canapele de tratament gymna.GO Bobath este formata din doua modele:

Reglarea inaltimii

Reglarea inaltimii se face cu ajutorul unui motor electric puternic si poate fi controlata eficient si usor prin intermediul unui comutator cu actionare de picior, inclus in configuratia standard a canapelei. Alternativ, poate fi aleasa o comanda manuala ca accesoriu.

Intrerupator de siguranta

Tot in configuratia standard este inclus si un intrerupator de siguranta cu cheie, care poate opri functionarea motorului. Acesta previne miscarea mesei in sus sau in jos din cauza contactelor accidentale cu comutatorul de picior.

Deschidere pentru fata

Canapeaua cu 2 sectiuni gymna.GO Bobath este disponibila cu o deschidere pentru fata standard sau cu deschidere pentru fata Ergomax, conceputa pentru suportul unic pentru fata Gymna Ergomax. Suportul facial este impermeabil si lavabil pentru o igiena maxima, protejandu-va pacientii de microbi. Datorita formei ergonomice, materialului sau moale si fara cusaturi, Ergomax este solutia ideala pentru tratamentul in poziția culcat.

Rotile

gymna.GO Bobath poate fi livrata cu un set de patru roti pivotante. Acest lucru faciliteaza utilizarea mesei in diferite locatii si permite curatarea usoara.

Pernele

Pernele canapelei gymna.GO Bobath sunt tapitate cu piele artificiala biocompatibila si fara ftalati. Se simt moi si naturale, sunt usor de curatat sau de dezinfectat si sunt ignifuge. In interiorul pernelor exista un singur strat de spuma PE durabila, cu un raspuns liniar la presiune, oferind confort maxim in sprijinul pacientului.

Culori

gymna.GO Bobath este disponibila in 15 culori, de la clasic si atemporal, la stralucitor si vesel, puteti alege culoarea care va place cel mai mult din linia de tapiterie Classique.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • 17 + five =