Masajul intregului corp include diverse proceduri specifice, aplicate tuturor partilor corporale (cu exceptia celor intime). Alaturi de masajele complete, pot fi aplicate si masaje partiale, concentrate doar pe anumite zone ale corpului, precum spatele, gatul, umerii, membrele sau fata.

Avantajele unui masaj complet

Exista diverse motive pentru a va bucura de masajul intregului corp. Uneori, durerea resimtita in anumite regiuni ale corpului poate fi cauza unor boli cronice. Desigur, la aceste motive se adauga si dorinta fireasca de relaxare, sustinuta si de mesele de masaj profesionale. Odata ce muschii sunt destinsi, oamenii incep adesea sa se relaxeze si mental. In conformitate cu abordarea holistica, corpul, mintea si sufletul sunt conectate intre ele si, prin urmare, se influenteaza reciproc.

Cand este util masajul intregului corp?

Masajul complet al corpului poate avea impact pozitiv asupra bolilor (cronice) si chiar serveste ca profilaxie. Efectul sau benefic a fost folosit impotriva tulburarilor de somn, pentru prevenirea durerii, ca analgezic, pentru eliberarea stresului, in tratamentul bolilor articulare, al afectiunilor respiratorii sau al bolilor neurologice.

Uneori, masajele complete sunt prescrise de un medic, asa cum se intampla, de obicei, atunci cand un pacient sufera de afectiuni fizice. Acestea sunt, de exemplu, tensiuni sau afectiuni ale musculaturii sau ale structurii osoase. Exista insa si boli in care masajul este contraindicat, cum este cazul trombozei sau al infectiilor.

Care este procesul unui masaj corporal complet?

Procedura depinde de tipul de masaj. Conversatia ar trebui sa fie punctul de plecare al fiecarei sesiuni, in care se discuta despre zonele cu potentiale probleme.

De obicei, se incepe cu zona spatelui, maseurul folosind uleiuri sau lotiuni de masaj incalzite, pentru a oferi un masaj confortabil si lin. Urmatoarele zone masate sunt bratele si picioarele.

In pasul urmator, pacientul se intoarce pe spate. Maseurul incepe cu masarea picioarelor, iar apoi regiunea abdominala este frecata usor. Bratele sunt tratate cu o tehnica de masaj mai intensa. De asemenea, capul si fata sunt masate usor.

Care sunt efectele unui masaj complet?

Pe langa detensionarea muschilor, masajul intregului corp are efect relaxant asupra intregului organism. Efectele pozitive sunt: imbunatatirea circulatiei sangelui, activarea sistemului imunitar, reducerea stresului, scaderea tensiunii arteriale, efectul analgezic, imbunatatirea metabolismului.

Tipuri de masaje ale intregului corp

De-a lungul anilor, au fost practicate diferite tipuri de masaje corporale complete. Unele dintre ele au fost inventate pentru a se potrivi cu anumite abordari holistice, in timp ce altele au fost concepute pentru a reduce durerea din anumite zone ale corpului. Cele mai cunoscute tipuri de masaj ale intregului corp sunt: masajul suedez, masajul Shiatsu, masajul Lomi-Lomi, masajul thailandez, masajul cu pietre fierbinti, masajul ayurvedic, masajul cu ciocolata calda, masajul Dorn-Breuss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • seven + 12 =