Obiectivul fizioterapiei este sanatatea pacientilor, astfel ca igiena in cabinete reprezinta o parte importanta a activitatii zilnice a terapeutilor, mai ales atunci cand trateaza pacienti vulnerabili, cum ar fi copiii, persoanele in varstă sau cele cu imunitate scazuta. Mentinerea cabinetului curat si igienic este importanta:

  • pentru a evita raspandirea bolilor
  • pentru sanatatea si siguranta terapeutului
  • pentru a consolida relatia cu pacientul

Solutii inteligente pentru o igiena maxima

1. Suportul pentru fata Ergomax

Suportul pentru fata al unei mese de tratament este una dintre componentele care sufera cel mai mult in ceea ce priveste igiena. Nu numai ca vine in contact cu transpiratia, ci are si contact direct cu alte lichide corporale, cum ar fi saliva si poate chiar mucusul, care prezinta un risc mai mare de a transporta agenti patogeni. Mentinerea curata a suportului facial este o masura igienica foarte importanta.

De aceea, Gymna prezinta Ergomax, suportul facial moale, fara cusaturi, rezistent la apa si lavabil. Suportul pentru fata Ergomax se poate detasa usor, poate fi spalat pur si simplu sub jet de apa si poate fi sters cu usurinta, pentru un maximum de igiena.

2. Prosoapele de hartie cu suport

Prosoapele sunt importante in terapia fizica, atat in timpul tratamentului, cat si al exercitiilor fizice. Acoperirea mesei de tratament cu prosoape de hartie, inainte ca pacientul sa o foloseasca, o pastreaza curata si igienica. Prosoapele de hartie sunt de asemenea utile pentru curatarea mesei de tratament cu un spray dezinfectant.

O masa de tratament cu suport integrat pentru sulul de hartie ofera un acces mai facil la servetelele create special pentru aceasta. Deoarece dimensiunile prosoapelor de hartie se potrivesc cu cele ale mesei, aceasta va fi acoperita pe o suprafata mai mare, ceea ce creste igiena.

3. Pozitia constanta a pacientului

Canapelele de tratament cu 3 sectiuni sunt des utilizate in fizioterapie datorita flexibilitatii lor. Dezavantajul este, insa, ca pacientul trebuie sa se rotească pentru a trece la pozitia sezand. Acest lucru poate fi greoi, consumator de timp si poate fi chiar dureros pentru pacient.

Mai mult, igiena poate fi afectata prin sprijinirea picioarelor pe sectiunea destinata capului.

Gymna a gasit solutia cu gama de canapele gymna.PRO si noul concept CPP. Acest concept permite pozitia intins, sezand si cifoza fara ca pacientul sa fie nevoit sa se intoarca. Acest lucru imbunatateste igiena, deoarece picioarele nu mai vin in contact cu sectiunea capului, ca in cazul meselor traditionale cu 3 sectiuni.

Canapelele gymna.PRO reprezinta un pas important pentru igiena in practica fiozioterapeutica, datorita suportului facial Ergomax, usor de curatat, prosoapelor de hartie integrate, si pozitiei constante a pacientului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • sixteen − 2 =